A Jövőt Építők Generációja és a Champions Factory közös szervezésével került megrendezésre a "The builders of the future" Eramus+ projekt 45 fiatal részvételével.

Az Erasmus+ programokat  az Európai Unió hozta létre és finanszírozza azzal a céllal, hogy támogassa a fiatalok külföldi tanulási lehetőségeit, elősegítse az oktatási intézmények, ifjúsági szervezetek, vállalkozások és NGO-k közötti partnerségek kialakulását. Továbbá segítséget nyújt az innovációt, a vállalkozói szellemet és a foglalkoztathatóságot ösztönző reformok kialakulásához a fiatalok szemléletében. 

A „The builders of the future eseményre 14 országból (Albánia, Belgium, Bulgária, Egyiptom, Jordánia, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Törökország) érkeztek résztvevők. A projekt lehetőséget biztosított a résztvevő vezetők számára, hogy megismerkedjenek más szervezetekkel és annak vezetőivel, az Erasmus+ projektek működésével és az abban rejlő lehetőségekkel, megadva az esélyt jövőbeli új közösen projektek létrehozásához.  

A projekt további fókuszában állt megismerni a résztvevő országokat, annak helyzetét és lehetőségeit a munka világában. Az eseményen résztvevő fiatalok betekintést nyerhettek a vállalkozás világába, a vállalkozói szemléleten és a vállalkozás alapításainak kihívásain keresztül. Ellátogattunk többek között a CEU innovációs laborjába, megismerkedhettünk a Kaptár jóvoltából a co-working előnyeivel és lehetőségeivel. 

A szakmai programok mellett izgalmas volt a résztvevőknek megismerkedni ennyi különböző kultúrából érkező fiatalt. A csapatok közötti jó hangulatot a cultural night nevű rendezvény tette teljessé, ahol mindegyik ország rövid történelmével, tradicionális ételeivel és italaival találkozhattak a résztvevők.