Itt van az ősz újra... Megérkezett az évszak, amelyik a legmegfelelőbb a regenerálódás és az arc-, bőr- és hajápolás megújulásának szempontjából. Nem csak a ruhatárunkra, hanem a szépségápolási szokásainkra is ráfér ilyenkor egy nagy változtatás. Ugyanakkor ez az időszak egy nagy kihívást is jelent bőrünk és hajunk számára. Hiszen legyen csak szó akár a szélről, a fűtésről, az uszodáról, a stresszről, vagy az izzadásról - mindegyik tényező igénybe veszi azt.

Tegyünk róla, hogy az ősz a frissülés időszakát jelentse a bőrnek is! Termékajánlónkkal és tanácsainkkal szeretnénk a természetes ápolás útján segíteni Titeket!

 
Bőrdiagnosztika

Csak akkor tudjuk a bőrünknek a legmegfelelőbb ápolást biztosítani, ha tudjuk, hogy mire van szüksége pontosan. Egy szakértő segítségével nem csak az esetleg problémákra és azok megoldásaira derülhet fény, hanem megismerhetjük saját bőrünk alapvető jellemzőit is. A Kiehl’s üzletében például mindenki számára igénybe vehető az ingyenes bőrkonzultáció, amely kb. 20 perc hosszúságú és sok hasznos információval lehetünk gazdagabbak. Sőt, az ajándék termékminták által kipróbálhatjuk a különféle kozmetikumokat is.

 
Hidratálás

Ilyenkor még szükségesebb a megfelelő hidratálás, hiszen a szeles idő, a fűtés és a nyirkos hideg mind olyan tényezők, amelyek a bőrt és a hajat igénybe vehetik, kiszáríthatják. Érdemes vízmegkötő tulajdonságú arc- és testápolókat választani, amelyek vitaminokat is tartalmaznak, ezáltal a bőr egészséges- és rugalmas marad. Zsíros és a normál bőrtípusra az olajmentes, gél állagú termékek ajánlottak, míg a száraz bőrtípusnak sűrűbb állagú krémre van szüksége. Ugyanígy ügyeljünk a haj táplálására is ápoló samponok, balzsamok és pakolások segítségével.

 
Fókuszban az ajkak

Az ajkak különös figyelmet igényelnek ebben az időszakban, hiszen hajlamosabbak lehetnek a cserepesedésre és a túlzott kiszáradásra. Válasszunk ki egy tápláló ajakbalzsamot és használjuk naponta többször is. A rúzst kedvelő hölgyek esetében erre az "aláalapozás" kiemeltebb figyelmet érdemel, hiszen azonnal meglátszik, ha cserepesek az ajkak.


Keltsd életre a fakó bőrt!

A hámlasztás hasznos gyakorlattá válik az őszi időszakban. Segít a fakó arcbőr színét életre kelteni, és előkészíti más tápláló összetevők hatékonyabb felszívódását. A bőr felső rétegének eltávolításával regenerációra tudjuk késztetni a bőrt.  


Indián nyár idején is süt még a nap!

Pont ezért fontos ilyenkor is a fényvédelem. Nem tehetjük el csak úgy a fényvédő krémeket és ápolókat, figyeljünk arra, hogy a nappali hidratáló krém is tartalmazzon fizikai fényvédő faktorokat, ezáltal is óvhatjuk az arcbőrt a korai fényöregedéstől.


Töltődj fel!

Az antioxidánsokban, és vitaminokban gazdag arcápolók és arckrémek, testápolók segítenek ragyogóvá és élettel telivé varázsolni a bőrt. Sőt, elősegítik az idő előtti bőröregedés elleni küzdelmet is.


Tudtad?

"Skinfoods"

Az úgynevezett “skinfoodok” nem csak vitaminban és ásványi anyagokban gazdagok, de még antioxidánst és nyomelemeket is tartalmaznak. Mindezek hatására az immunrendszerünk erősebbé, arcbőrünk és hajkoronánk pedig ragyogóbbá válik. A “skinfood”, mint ahogyan azt az elnevezése is takarja, bizonyos ételek csoportja, amelyek az átlagosnál magasabb tápértékkel rendelkeznek és jót tesznek a bőrrel. A szépségiparban sok gyártó felhasználja ezt a tudást, ezért egyre professzionálisabb termékekkel találkozhatunk a patikákban és az üzletekben. A kozmetikai ipar egyre inkább a személyre szabottságra és a természetességre fókuszál.