Képzeld el: péntek délután van, ülsz az irodában, eleged van mindenből. A hét hosszú volt, és semmi nem úgy alakult, ahogy szeretted volna. Az egyetlen, amire vágysz, hogy végre hazamehess, és bekuckózhass egy bögre teával – vagy egy pohár borral...

Aztán egyszer csak megjelenik valaki az asztalodnál, kezében egy gyönyörű virágcsokorral, amit neked küldtek.
Te értetlenül nézel, és visszakérdezel: nekem? Még önkéntelenül hátra is tekintesz, hátha a szomszéd asztalra gondoltak, de nem, a fehérkesztyűs kéz feléd nyújtja az illatozó virágokat, a tieid. És te elveszed, a meglepetéstől némán, de érzed, hogy a szívedet elönti a melegség…


Mind láttuk már ezt a romantikus filmet. Én legalábbis tucatszor. Aki már elégszer látta, és akit már kellőképp cinikusra csiszolt az élet, az az ilyen jeleneteknél már forgatja is a szemét, mert hát ilyen is csak a filmekben van, ugyebár. Vagy mégsem?
Mint kiderült, mégsem. Mármint, persze, az nem újdonság, hogy léteznek virágküldő szolgálatok. A Netflorista viszont egy olyan újonnan indult szolgáltatás, ami sok-sok virágboltot, virágkötőt, és ajándékboltot gyűjt össze egyetlen webfelületen. Egyszerűen csak meg kell adnod annak a helynek az irányítószámát, ahová küldeni akarod ajándékodat, aztán végiggörgetni a találatokat – mindezt otthonról, a kanapéról.

Persze lehet, hogy erre valaki azt kérdezi, mivel jobb ez, mint becsattogni egy virágboltba, megvenni egy csokrot, vagy valami kedves kis ajándékot a párunknak, barátainknak, anyukánknak, és így tovább, és személyesen elvinni azt? 
Erre én azt mondom, hogy tessék leülni, elmagyarázom.


Senkinek nem mondok újat azzal, hogy egy rohanó világban élünk. Klisé, de igaz. Amikor már hónapok óta nem láttad egyben a baráti körödet, mert mindenki nyolcfelé lakik, különböző időbeosztással, és lehetetlen összehozni egy találkát, akkor tudod, hogy tényleg így van. És bár ma már minden a technikáról szól, és hiába több száz kilométer, ugyanúgy tudunk beszélgetni a másikkal, garantálom, hogy a világon az egyik legjobb érzés, ha a semmiből egyszer csak ott terem előtted valami kézzelfogható, ami megmutatja, hogy igen, tényleg gondoltak rád. Legyen az a valami egy olyan apróság, mint egy képeslap, vagy, éppen, egy bájos csokor virág. 

Tőlem, neked.