Álmodozni jó, de ha az álmokat a valóságban is át akarjuk élni, ahhoz tettekre van szükség. A Budapest Pride és a Funhouse megtették az első lépést és közös projektjükben mertek nagyot álmodni.

Idén július 7-én, minden eddiginél nagyobb helyszínen, a Budapest Parkban, hazai- és világsztárok bevonásával, egy egész estés programsorozatot veszi kezdetét, az itthon még vegyes megítéléssel bíró LMBTQ közösséggel.  

Különbözni egymástól és békében együtt élni. Naív álmodozás csupán a nyitott gondolkodás hazánkban, a másik különbözőségeinek, különcségeinek tiszteletben tartása, vagy lehet valóság az álmokból?  

Szerintünk nagy értéke egy nemzetnek, ha képes elfogadni a sokszínű világot, ezért a Rainbow Party 2018 mert nagyot álmodni, egy eddig hazánkban egyedülálló rendezvénnyel üzeni, hogy szeretni is csak szabadon igazán jó.  

Az esemény sajtótájékoztatóján a Party nemzetközi sztárfellépője, Conchita Wurst videó üzenetben köszöntötte a magyar közönséget. Ígérete szerint hatalmas élőzenés showt hoz a Budapest Parkba, látvánnyal, extravagáns fellépő ruhákkal.  

Molnár Imre, a Rainbow Party 2018 szóvivője a sajtótájékoztató keretében ismertette a programokat, és az esemény fő üzenetét, céljait.  

Nagy megtiszteltetés, hogy Conchita szinte azonnal igent mondott a felkérésünkre, hiszen eddig még nem járt hazánkban teljes műsorral. Ami újdonság, hogy koncertsávval várjuk a közönséget, Conchita mellett fellép Tolvai Reni és a The BiebersHerrer Sárával kiegészülve. A koncertek után reggel 5 óráig három helyszínen, Dj szettekkel és Street Vouge szenzációval várjuk a vendégeket. Első alkalommal fogott össze a teljes hazai LMBTQ partyszervező közösség, így minden zenei stílusnak lesz képviselője.  

Az idei év egyik fő célja, hogy a Rainbow Party 2018 bevételei által támogassuk a Szivárvány Misszió Alapítvány teljes éves munkáját, az esemény logójával ellátott piros szalag megvásárlásával pedig a helyszínen kitelepült alapítványok prevenciós tevékenységét lehet támogatni. Az alapítványok az eseményen a Civil Bunkerben az ingyenes szűrés mellett fizikai és lelki oldalról is rendelkezésre állnak a hozzájuk fordulóknak. Valljuk, hogy nemcsak a HIV szűrés, hanem minden olyan szűrés és megelőzés fontos, ami az egészségünket szolgálja.

 

Rainbow Party 2018 eseményen különleges divatbemutatón mutatkozik be kollekciójával három magyar tervező és saját, egyedi arculattal készült mearchandising termékeket lehet megvásárolni.  

Csalár Bence, a divatbemutató művészeti vezetője és az esemény kollekciójának tervezője kiemelte: „Öt híres nemzetközi művészt választottunk a kollekciónk üzenetvivőjének, olyanokat, akik elvehetetlenül hozzátettek a mai nemzetközi kultúra értékeihez és vonzódtak a saját nemükhöz is. Leonardo da Vinci, Virginia Woolf, Yves Saint Laurent, Annie Leibovitz és George Michael mind híres példaképeink, ezzel a grafikával üzenjük, hogy a fókusz nem a magánéletre helyeződik, ha helyesen gondolkodunk. A tervezők, Demeter Richard, a Romani Design, a Je Suis Belle látványos és egyedi műsorral készülnek, a hairstylist Koczka, aki közel 20 éve a legnevesebb fodrász a szakmában.”  

 

További információk az esemény Facebook oldalán!

 

Rainbow Party 2018 részletes programok:   

Kapunyitás: 2018. 07.07. 18.00 óra 

KONCERTEK  
Nagyszínpad 20.00-22.00  

 


Fellépők: 

Conchita Wurst  
Thomas Neuwirth művésznevén Conchita Wurst osztrák transzvesztita énekes, draq előadóművész. Ő képviselte Ausztriát a 2014-es Eurovíziós Dalfesztiválon Koppenhágában és versenydalával, a Rise Like a Phoenix-szel megnyerte a dalfesztivált. Az énekes azt nyilatkozta, hogy azért választotta ezt a művésznevet, mert szerinte mindegy, hogy valaki honnan jön és hogyan néz ki.  A világhírű Eurovízió nyertes osztrák drag előadó és énekes első alkalommal lép fel hazánkban nagyközönség előtt és ad teljes koncertet.  
 

The Biebers  
A The Biebers egy 2012-ben alakult budapesti modern pop-rock zenekar, melynek két vezéralakja a Puskás Peti és testvére, Puskás Ádám Dániel. A csapat második helyen végzett a 2015-ös Nagy-Szín-Padon és olyan előadók előtt zenéltek, mint Robbie Williams és az Imagine Dragons. A zenekar többször kiállt az LMBTQ emberek jogaiért és saját dalt is írtak már a témában. A Rainbow Party 2018-ra látványos produkciókkal készülnek.  

Herrer Sára 

Magyar színésznő és énekesnő. A filmvásznon a Sorstalanság című filmben debütált. Hat évadon keresztül játszotta Hegyi Barbara lányát az Életképek című sorozatban. Reklámfilmekben és videóklipekben is látható. A Kesh és a Mary PopKids zenekarok énekesnőjeként ismerhetjük. 
 
Tolvai Reni  

VIVA Comet díjas Énekesnő, a 2010-es Megasztár 5 győztese. Dalai alapjában véve az R&B-pop kategóriába sorolhatók, de megtalálhatók bennük az electro pop, jazz és soul behatások is. 2011-ben kitüntették a Magyar Kultúráért-díjjal, 2012-ben elnyerte a Transilvanian Music Awards - az év legjobb magyar pop dance slágere díjat a Hagylak menni c. dalával.  

 

22.00-05.00 party három helyszínen: Aréna, Retrokert, Nagyszünet 
 

Aréna - pop/house/dance 
Alterego Club (www.alteregoclub.com) 
Funhouse (@funhousebudapest) 
VIBE (@vibebudapest) 

 
Retrokert – pop/dance/retro 
Alterego Trans Variety – Lady Dömper és az Alterego Club transz díváinak speciálisan a Ranbow Party 2018 –ra készült előadása (www.alteregoclub.com) 
Steiner Kristóf és a Madonna Party (@whitecityboyblog) 
Ösztrosokk! Budapest legrégebbi leszbikus partysorozata (@osztrosokk) 
Oops - Változatos tematikákkal, minden pénteken az Anker’tben (@oopsbudapest) 
Papa don’t Vogue! (@papadontvogue) 

 
Nagyszünet - Elektronikus 
Szkafander (@szkafandercrew) 
OMOH (@OMOHbp 
Distriqt (@distriqtbudapest) 
Nyxa (@nyxamrgn) 
LAU (@laumusikk) 

 

DIVAT SHOW  
A 18.00 órai kapunyitás követően 3 divatshow-val várjuk a korai érkezőket a Budapest Parkban, meglepetés helyszíneken.  
 

Tervezők:  
Demeter Richard 
Romani Design  
Je Suis Belle 
 

CIVIL BUNKER 
Egészségmegőrzés, prevenciós tanácsadással, gyorsteszttel és ártalomcsökkentő tanácsadással. 

Amennyiben a HIV vírusról szeretnél többet megtudni, ajánljuk figyelmedbe az alábbi kampányokat, tájékoztató oldalakat:  

https://www.preventionaccess.o...

 

Amennyiben a homoszexualitással kapcsolatosan szeretnél jobban informálódni, ezek az oldalak a segítségedre lehetnek:  

http://www.lmbtszovetseg.hu/sz... 

http://hatter.hu/ 

Az eseményt megelőzően és az eseményen logózott piros szalag megvásárlásával támogathatod a HIV megelőzéssel és kezeléssel foglalkozó alapítványokat, a szalag viselésével pedig együtt hívhatjuk fel a figyelmet arra, hogy a HIV vírussal kapcsolatos avitt sztereotípiákat gondoljuk újra.  

A piros szalagot, az AIDS szimbólumát megvásárolhatod a Funhouse facebook oldalán ha írsz egy üzenetet, vagy személyesen a  1061 Budapest Hunyadi tér 9. 2. emelet cím alatt, és július 7-én, a Budapest Parkban a Rainbow Party 2018 ideje alatt.  
 
A CIVIL BUNKER Alapítványai:  

Belvárosi Orvosi Centrum  

Civil AIDS fórum   
Alternatíva 
 

Gyere el július 7-én a Budapest Parkba, merj nagyot álmodni, és Mi megadjuk Neked hozzá a bátorságot a közösség erejével!