25 évvel ezelőtt szinte mindennapos volt, hogy a megunt kutyákat-macskákat a város peremén dobták ki az autókból úgynevezett „gazdáik”. Ez nyilvánvalóvá tette, hogy az ártatlanul bajba került állatokért tennünk kell valamit. Ezért alapítottuk meg – Magyarország egyik első állatvédelmi szervezeteként - a Rex Kutyaotthon Alapítványt számos jóérzésű, felelős gondolkodású állatbaráttal.

Velük együtt elértük azt, hogy egyre többen tekintik érző, szeretni és szenvedni tudó társnak négylábú barátaikat, és gondoskodnak róluk ennek megfelelően. Mára a Rex Alapítványnál évente majd’ ezer állatot mentünk meg, ivartalanítunk, és adunk örökbe. Például Marcipánt, aki február elején borzasztó körülmények közül került hozzánk egy, a nyakába nőtt vasdróttal, de végre az ő sorsa is úgy tűnik, jobbra fordul. Állatmentő tevékenységünkön túl oktatóprogramjainkon több tízezren ismerkedhetnek meg a felelős állattartás alapjaival, hiszen a kezdetektől kiemelt figyelmet fordítunk az állatvédelmi szemléletformálásra is. Közben a lelkes állatbarátok támogatásának köszönhetően a semmiből létrehoztuk a Rex Alapítvány állat- és természetvédelmi központját, a 2004-ben megnyílt Rex Állatszigetet.

Legújabb mérföldkőként 2017. május 6-án megalapítottuk a Felelős Állattartás Napját, hogy egy új jeles nappal hívjuk fel a figyelmet a felelős állattartás 7 aranyszabályára, és általában az állatvédelem fontosságára. A nap csúcspontja egy színes rekordkísérlet volt: kétlábúak és négylábúak egy óriási vásznon elhelyezett, vízfestékes kéz- vagy mancsnyommal fejezhették ki támogatásukat. Látogass el hozzánk a Rex Állatszigetre, ahol találkozhatsz gazdára váró védenceinkkel és hasznos állatvédelmi ismeretekkel gazdagodhatsz! Szeretettel várunk látogatóként, önkéntesként, örökbefogadóként, támogatóként egyaránt! A kutyusainkat itt találhatjátok meg.

Sajnos mintegy 15%-kal csökkent az adó 1%-okból származó bevételünk, mely a működési költségeinket (pl. állatok takarmányozása, egészségügyi ellátása) fedezi… Számítunk Rád, amikor 1%-od felajánlásodról döntesz!  Mire fordítjuk a felajánlásodat? Megtudhatod itt!


Fotó: Hajas Orsolya - Styling: Dmitrii Gronic Stylist - Smink: Békefi Bianka, Prandovszki Szilvia - Haj, fotó asszisztens: Netta Bajrami - Modellek: White Model Managment - Videó: Kerekes Péter

Kutyusok: Döme, Didi, Lana, Ron, Rozika, Aladin