Szilva csatornáját még a srácok is követik. Mi a titka?

Hogyan bukkant fel az életedben a social media?

Alig emlékszem, a tini emlékeim valahogy szelektálódtak. A Myvipet éreztem igazán magaménak, ott sok időt elviccelődtünk a barátnőimmel. Ami igazán a mai értelemben vett közösségi jelenlétem alapja, az kezdetektől fogva a Youtube volt. Már 15 éves koromtól kezdve néztem sminkeseket, beuty videókat, ott lestem el a csínját-bínját ezeknek a dolgoknak. Aztán évekig halogattam a saját csatornám beindítását, annak ellenére, hogy minden a fejemben volt hozzá. Így első lépésben csak blogolni kezdtem, majd 20 éves voltam már, mikor videózni is elkezdtem…

Milyen visszagondolni az első videóidra?

Nagyon furcsa! Az első videókban még nem mertem beszélni, csak sminkeltem! Kifejezetten gátlásos, zárkózott személyiség vagyok, így nem volt egyszerű feladat ez számomra. Visszanézve ezeket a videókat, lehet, hogy nem is voltam eleinte önmagam. Aztán mikor hozzá kapcsoltam a Facebook rajongói oldalamat is, és megkaptam az első nagyon pozitív visszajelzéseket, az nagyon nagy lendületet adott, és fokozatosan felbátorított a közönségem. Leveleket és üzeneteket kaptam nagyon aranyos lányoktól, hogy mennyit segítettem egyes videóimmal, és még továbbiakra is kíváncsiak. Kikérték a véleményemet szépségápolással vagy divattal kapcsolatos kérdésekben – és tudod azért ez elég jó érzés, és komoly visszacsatolás arra, hogy jó úton járok.

Ha a kezdeti bizonytalanságod felerősödött volna, és mégsem ezt az utat választod, akkor ki lennél ma, mivel foglalkoznál?

Tekintve, hogy turizmust tanultam az a gyanúm ennek megfelelően egy kis kedves szállodában vagy étteremben dolgoznék. De nagyon boldog vagyok, hogy nem így alakult, mert igazán szeretem a jelenlegi munkámat!

Mi a kulcsa a népszerűségednek, mi kellett szerinted az első ezer kedvelőhöz?

Szerintem talán az, hogy hobbinak indult, ez jelentette a kikapcsolódást, és emiatt gyakran töltöttem fel videókat. A folyamatos jelenlét és a mindig friss tartalom szerintem nálam sokat jelentett az elején. Illetve a kreatív kontent – ez talán közhelyesen hangzik, de tényleg kulcsfontosságú, hogy egyedi és mindig megújulni tudó tartalommal töltsd meg a csatornáidat. Instagramon ugyanez elmondható.

Mi az, amivel sok év után is még meg tudsz újulni? Milyen projekted most a kedvenced?

Nem olyan régen vágtam bele a vlogolásba. Itt általában néhány mozgalmasabb napomat foglalom össze. Igyekszem változatos programokat, élethelyzeteket bemutatni, ami a követőimnek is hasznos lehet. Az a nagyon pozitív hozadéka ennek, hogy elkezdték egyre nagyobb arányban srácok is nézni a csatornámat!

Így, hogy már ez a foglalkozásod van segítséged, vagy tudod magad menedzselni az összes ezzel járó feladatot?

Saját menedzserem nincs, én egyengetem a saját kis utam. Egy ügynökséghez tartozom, illetve az instagramos megbízásaim nagy részét a Post for Renttől kapom.

Mit gondolsz, hogy tart Magyarországon az influencer marketing helyzete?

Szerintem most ébredezik a piac, egyre többen keresnek meg. Mostmár azt is mondthatom, hogy ha én keresek meg cégeket együttműködési javaslattal, akkor nyitottak rá, hamar megértik, hogy miért éri így el közvetlenül az embereket az üzenetük. 


Van kedvenc témád vagy üzeneted, amit szívesen képviselsz?

Most aktuálisan leginkább az állatvédelem foglalkoztat. Tudom azt, hogy hatalmas felelősségem van, hiszen több tízezer fiatal követ és figyel a véleményemre, így ügyelek arra, hogy mindig legyen olyan mondanivalóm, amit az életben is fontosnak tartok. Vidéken még mindig nagy probléma szerintem, hogy a háziállatokat nem ivartalanítrják, kicsit fogyóeszközként kezelik. Emiatt sok a tragédia és a kóbor állat. Most erre szeretnék nagy figyelmet fordítani a közeljövőben.