A század leghosszabb, teljes holdfogyatkozása lesz látható július 27-én este, persze, csak ha az időjárás is a barátunk. Hogyan készüljünk rá? Adunk pár tanácsot!

Testi, lelki, szellemi egyensúly 

Mindhárom fontos, kéz a kézben járnak, egyik sincs a másik nélkül. Hogy hogyan kapcsolódik a holdfogyatkozás az egyensúlyi állapotunkhoz? A Hold nemcsak az ár-apály okozója, hanem bizony hatással van érzelmeinkre, testünkre és az elménkre is. Talán jobban is, mint azt gondolnánk. Ha szeretnénk elengedni életünkből rossz szokásokat, személyeket, akkor a július 27-i Holdfogyatkozás kiváló alkalom lesz erre. A negatív gondolatokatha lehet, kerüljük el aznap. Inkább szóljon sokunknak majd ez a nap a belső egyensúlyról, a békéről, a harmóniáról! 

Ehhez most ajánlunk egy különleges illatélmény programot, melynek központjában a harmónia, a belső egyensúly megteremése lesz az esszenciális olajok és a hold energiájának segítségével. Az eseményre itt lehet jelentkezni! 

Segítségünkre lesznek az est folyamán a levendula, a tömjén, a mirha, szantál és a citrusfélék olajai. 

Az egyik legértékesebb és elérhető illóolajunk a Bibliából is ismert relaxáló, immunerősítő és hangulat javító tömjén, azaz (Frankincense) melynek főbb hatásai közül párat felsorolunk, mert a tömjént sokan az illatok királyának is vélik, hiszen antidepresszáns, segíti a béke, a relaxált állapot és az elégedettség érzését. Olaját régen használták a vallási szertartásokon, ezzel tisztították meg a környezetüket és tartották távol az ártó szellemeket. Az egyiptomiak parfümként és bőrnyugtatóként is alkalmazták. Nyugtató és szépítő tulajdonságai a bőrre jó hatással vannak. Gyulladásgátló, gombaölő, fertőtlenítő és támogatja az egészséges sejtfunkciót. Fájdalomcsillapító és nyugtatószer, csillapítja az ízületi fájdalmakat is. 

A mirha korábban nagyon drága cikk volt, féltett kincsként tekintettek rá őseink. A múmiák balzsamozásakor használták, ma is sok arckrém fő összetevője a mirhaolaj, ami elősegíti a sima bőrfelületet és a fiatalos kinézetet, valamint támogatja a tudatosságot és hangulatemelő hatással is bír. 

A szantálfa olaját régóta nagyra értékelik, használták szintén vallásos ceremóniák során a meditáció során a tudatosság, a harmónia elősegítésére. A szantálfa olaja is előnyös a bőrünk számára, használatával egészséges sima bőrt eredményezhetünk magunknak. Párologtatással és bőrünkön való kenegetéssel ezek az esszenciális olajak segíteni fognak a belső harmóniánk megteremtéséért. 

Véssük be a naptárunkba, hogy július 27-én este nézzünk fel az égre, de előtte illatozzunk közösen a fenti olajok segítségével. Látványos jelenség vár ránk és nemcsak hazánkban fog látszódni, hanem szerte a világban

Szerző: Havasi Patrícia, fotók: freepik.com