Május végével megkezdődik a hazai fesztiválszezon, amelynek legelső képviselője a Feszt!Eger lesz, az egyik legkülönlegesebb fesztiválhelyszínen, a Bolyki-völgyben. Május 31. és június 2. között itt találkozhattok kedvenceitekkel, hiszen a Brains, a Kowalsky meg a Vega, és a Wellhello is fellép. És ezzel még nem teljes a sor. Sőt, itt zajlik a Music Hungary szakmai konferenciája és az ÉTER tehetségkutató fesztiválja is, ahol a feltörekvő zenészek mutatkozhatnak be.

Tóth Tibor, a Feszt!Eger szervezője és ügyvezetője a keddi budapesti sajtótájékoztatóján ezt nyilatkozta: 

"A Feszt!Eger a Music Hungary konferenciával indult, akkor láttuk meg, hogy a helyszín egy fesztiválért kiált. A Music Hungary Konferenciát követi az ÉTER tehetségkutató fesztiválja is."

Idén a tájékoztató azért is lett Budapesten megtartva, hogy országossá tegyék a fesztivált és túllépjék a régió kereteit - ezzel is szélesíteni a fellépők és a résztvevők körét. 


A Music Hungary társszervezőként próbálja megmozgatni a magyar zenei szakmát, és megpróbálják a szakma azon kérdéseit, kihívásait nyilvánossá tenni, amelyekkel a zenekarok küzdenek a mindennapokban. Évről évre előkerülnek a legfontosabb szakmai ügyek, a konferencia május 31-én és június 1-jén várja az érdeklődőket.

A sajtótájékoztatón részt vett Jakab Jácint, az ÉTER kommunikációs vezetője is, aki hangsúlyozta, hogy "10 év alatt az ÉTER mára Magyarország egyik legmeghatározóbb könnyűzenei és legnagyobb szabadtéri tehetségkutatójává vált." 

A tehetségkutató versenyre május 6-ig lehet jelentkezni, amelynek következő állomása június 1-2-a, Eger. Tehát két napon keresztül mutathatják be remekműveiket a feltörekvő zenekarok, szinte minden könnyűzenei műfajban. A rendezvény célkitűzésre, hogy lehetőséget biztosítson az országban és a határon túl élő, feltörekvő magyar tehetségeknek a bemutatkozásra és a fejlődésre. Továbbá a szervezők fontosnak tartják, hogy az itt fellépő és győztesként végző zenekaroknak, előadóknak olyan lehetőséget biztosítsanak, amelyek teljesen megváltoztathatják a zenei pályán betöltött szerepüket.


A Bolyki Pincészetben három színpadon lépnek fel a zenekarok: a nulladik napon például a Zanibár és a Kowalsky meg a Vega, majd a Depresszió, a Road Zenekar, a Paddy and the Rats, a Wellhello, a Brains, a Blahalousiana, Irie Maffia és Péterfy Bori. Végül a legutolsó estén a Tesco Disco búcsúztatja a 2018-as Feszt!Egert.

Ennyi színes és izgalmas programot kár lenne kihagyni, találkozzunk Egerben egy pohár zamatos Bolyki bor mellett!