Mindannyian mások vagyunk, máshonnan érkeztünk, más a vallásunk, a bőrünk színe, más nyelvet beszélünk, más az érdeklődési körünk, az ízlésünk, különböző dolgokat tartunk fontosnak, de amikor együtt vagyunk, rájövünk, hogy a különbözőség ereje nagy dolgokra képes.

A Sziget közössége, a több mint 100 országból érkező Szitizenek globális családja most a közösség, a szeretet erejét használva meghirdeti a "szeretet forradalmát", teret és hangot adva olyan eszméknek és támogatva olyan ügyeket, melyek előbbre viszik a világot és jobb hellyé teszik a Földet. 

A "szeretet forradalma" egy nagy közös ünnep, boldog és békés ünneplése annak, hogy tudjuk, közösen képesek vagyunk elérni,

  • hogy háborúk és nukleáris fenyegetés helyett békében éljünk, 

  • hogy senkit nem rekeszthetnek ki, nem sérthetnek meg a bőrszíne, vallása vagy nemi identitása miatt, 

  • hogy a fenntartható fejlődés és a környezetünk megóvása a mindennapjaink része legyen, 

  • hogy a származástól függetlenül mindenkit megilletnek az emberi jogok. 

A Sziget közössége 25 éve azért alakult, hogy együtt létrehozzon egy ideiglenes “álomállamot”, amely Európában központja lett a kultúrák találkozásának. Itt nem kérdés az egyén szabadságának tisztelete, a lelkiismeret és életmód szabadságának joga, legyen az szexuális szabadság, vallásszabadság, a szabad véleménynyilvánítás vagy a megismerés szabadsága. 

A Sziget közössége hisz a különbözőség elfogadásában, az emberi méltóság tiszteletében, az egymás iránti figyelem fontosságában, az emberek és nemzetek egyenjogúságában, az egyéni és társadalmi felelősségvállalásban, a közösség erejében, a fenntartható fejlődésben, a boldogsághoz való jogban és legfőképp a béke és a szeretet hatalmában. 

Csatlakozz te is a szeretet forradalmához és ünnepeljük meg együtt, hogy közösen tehetünk egy jobb világért! Legyél Te is Szitizen! 

Fotók: Sziget